Klimato kaitos savaitė

Spalio 24 d. minima Tarptautinė klimato kaitos diena. Šia proga visose pasaulio šalyse rengiama akcija, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitą, skatinti kurti ir naudoti modernias technologijas, padėsiančias stabdyti žalingų dujų koncentraciją, keisti neatsakingo vartojimo įpročius.

Spalio 18-25 d. darželyje taip pat minėjome Klimato kaitos savaitę. Ši veikla organizuota
organizuota vykdant Visuomenės aplinkosauginio švietimo projektą „Mes – gamtai, gamta – mums“, finansuojamą iš Vilniaus miesto savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo 2021 metų specialiosios programos lėšų.  Klimato kaitos savaitės renginiuose dalyvavo ir projekto partneris Vilniaus lopšelis-darželis „Eglutė“

Klimato kaitos savaitę vaikai su mokytojomis kūrė plakatus apie aplinkosaugą ir klimato kaitą, surengė plakatų parodą.

Taip pat visą savaitę vaikai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Kamštelių misija“. Dar iki šios savaitės vaikai su tėvelių pagalba rinko kamštelius ir nešė į darželį, o savaitės eigoje kūrė iš kamštelių įvairias priemones, naudojo juos savo žaidimuose, didaktinėse veiklose.

Klimato kaitos savaitės eigoje vyresnieji vaikai su mokytojomis dalyvavo mini projekte „Kuriu pasaką: „Branginu kiekvieną stichiją – padedu Žemei“. Projekto metu vaikai sukūrė 8 pasakas apie gamtos stichijas – vandenį, orą, žemę ir ugnį, kuo jos svarbios ir kodėl jas reikia branginti. Pasakas mokytojos vėliau skaitė mažesniems darželio ugdytiniams.

Įrašas paskelbtas temoje be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.