APLINKOS TVARKYMO AKCIJA-TALKA „Į PAGALBĄ GAMTAI“!

Su Pasauline aplinkos apsaugos diena! – Vištyčio regioninis parkas

Birželio 5 d. minima Pasaulinė aplinkos apsaugos diena. Šiais metais ši diena minima 50-ą kartą. Jos tema „Tik viena Žemė“. Šiai dienai paminėti birželio 6 d. Vilniaus lopšelis-darželis „Pušynėlis“ organizavo aplinkos tvarkymo akciją-talką „Į pagalbą gamtai“. Renginys organizuotas vykdant Visuomenės aplinkosauginio švietimo projektą „Mes – gamtai, gamta – mums 2022“, finansuojamą finansuojamą iš Vilniaus miesto savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo 2022 metų specialiosios programos lėšų.

Vaikai sužinojo apie Pasaulinės aplinkos apsaugos dienos reikšmę, aiškinosi, diskutavo, kodėl reikia saugoti savo aplinką ir gamtą, kaip kiekvienas galime prisidėti prie aplinkosaugos siekių, prisiminė atliekų rūšiavimo taisykles, elgesio gamtoje taisykles.

Darželio (A.Mickevičiaus g. 21) vyresnieji vaikai su mokytojomis akcijos metu rinko šiukšles Vingio parke, o mažieji švarino aplinką darželio teritorijoje pasitelkdami ir metalo ieškiklį.

Darželio (Miglos g. 53) vaikai su mokytojomis vyko rinkti šiukšlių aplink darželį esančiame Karoliniškių kraštovaizdžio draustinio Žvėryno take.

Aplinkos tvarkymo akcijoje-talkoje dalyvavo ne tik „Pušynėlis“, prisijungė ir projekto partneriai Vilniaus lopšelis-darželis „Mažylis“ ir Vilniaus Birutės darželis.

Vilniaus lopšelio-darželio „Mažylis“ ugdytiniai prisiminę, kodėl reikia rūšiuoti atliekas ir kaip taisyklingai tai daryti, sugužėjo į lauką ieškoti šiukšlių. Džiugu, kad darželio teritorijoje jų nepavyko rasti daug, tačiau vis tik keletą pasitaikiusių vaikai surūšiavo teisingai.

Vilniaus Birutės darželyje „Bitučių“ ir ,,Skruzdėliukų“ grupės vaikučiai pasiėmę darbo įrankius rinkosi darželio kieme, o „Drugelių“ ir „Boružiukų“ grupės vaikučiai vyko tvarkyti Žvėryno mikrorajono skverelį. Panaudodami „Minčių lietaus“ metodą kartu su auklėtoja vaikučiai aptarė, kodėl atėjo metas dar kartą susitvarkyti žaidimo aikšteles, aplinką. Panaudodami piešimo lentą, su auklėtojos pagalba, pasiskirstė kurie vaikai už kurias žaidimo zonas bus atsakingi, kokių reikėtų jiems įrankių. Pedagogės mokė šiukšlių rūšiavimo, suteikė žinių apie sveikatą žalojančius veiksnius ir skatino vaikučius tvarkytis lauko žaidimų aikštelę, aplinką. Mažieji talkos-akcijos dalyviai šlavė, grėbė senus lapus, rinko šiukšles, šakeles, akmenukus. Štai tokia akcija-talka ragina ir moko vaikučius nuo pat mažens suvokti, kad aplinkos grožis ir saugumas priklauso nuo mūsų pačių.

Įrašas paskelbtas temoje be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.